Հարկավոր է.
Դդումի միջուկ (փափկամաս)- 400 գրամ
Ձու- 2 հատ,
Ալյուր- 2 ճաշի գդալ
Շաքարավազ- 1 ճաշի գդալ
Ձեթ- 5 ճաշի գդալ
Սերուցքային կարագ- 25-30 գրամ
Մեկ լիմոնի միջուկ
Փխրեցուցիչ- 2 թեյի գդալ (կարելի է նաև առանց սրա):
Պատրաստման եղանակը.
Դդումը մաքրել, լվանալ, կտրատել: Դդումի կեսը եփել ոչ մեծ քանակությամբ ջրում և վերածել պյուրեի: Մնացածը կտրատել ոչ մեծ խորանարդիկներով և մի փոքր տապակել
սերուցքային
կարագով:
Խմորի պատրաստման եղանակը. Ձվերը հարել
շաքարավազի
հետ,
ավելացնել
դդումի
պյուրեն,
լիմոնի
միջուկը,
ալյուրը,
աղը
և
փխրեցուցիչը:
Բոլորը
լավ
խառնել,
ավելացնել
դդումի
խորանարդիկները
և
մեկ
անգամ
էլ
լավ
խառնել:
Խմորը լցնել յուղած կաղապարի մեջ և դնել տաքացած ջեռոցը: 200 աստիճան ջերմաստիճանի
պարագայում
եփել
մոտ
քառասուն
րոֆֆպե:
Բարի ախորժակ:
Комментариев нет:
Отправить комментарий