понедельник, 20 января 2014 г.

Դդումով կեքս

Հարկավոր է.
Դդումի միջուկ (փափկամաս)- 400 գրամ
Ձու- 2 հատ,
Ալյուր- 2  ճաշի գդալ
Շաքարավազ-  1 ճաշի գդալ
Ձեթ- 5  ճաշի գդալ
Սերուցքային կարագ- 25-30  գրամ
Մեկ լիմոնի միջուկ
Փխրեցուցիչ- 2  թեյի գդալ (կարելի է նաև առանց սրա):
Պատրաստման եղանակը.

Դդումը մաքրել, լվանալ, կտրատել: Դդումի կեսը եփել ոչ մեծ քանակությամբ ջրում և վերածել պյուրեի: Մնացածը կտրատել ոչ մեծ խորանարդիկներով և մի փոքր տապակել սերուցքային կարագով:
Խմորի պատրաստման եղանակըՁվերը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել դդումի պյուրեն, լիմոնի միջուկը, ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Բոլորը լավ խառնել, ավելացնել դդումի խորանարդիկները և մեկ անգամ էլ լավ խառնել:
Խմորը լցնել յուղած կաղապարի մեջ և դնել տաքացած  ջեռոցը:  200 աստիճան ջերմաստիճանի պարագայում եփել մոտ քառասուն րոֆֆպե:
Բարի ախորժակ:

Комментариев нет:

Отправить комментарий